torsdag 1 mars 2012

Grattis Axess!

Tidskriften Axess fyller år och eftersom mitt namn finns med på deras B-lista ( dvs de man bjuder när vipparna på A-listan inte svarar) kom en inbjudan häromdagen. Jag har läst Axess i flera år och jag tycker om den. (OK jag har synpunkter på att den i bland dammar av akademisk gubbighet och att texterna inte alltid dansar lätt på tå men på det stora hela: Mycket bra!)

För att slippa känna mig helt bortkommen bland tweedkavajerna i Nordstjernans hus mailade jag en bekant för att fråga om han ska gå. Han svarade skämtsamt jepp, han ska ta på sig sin svarta skjorta och gå.

När Maria Sveland skrev om "De hatade" nämnde hon Axess i samma andetag som Anders Breivik. Men jag blir irriterad å Axess vägnar. För är det någon publikation som satt i gång min tankeverksamhet kring vart exempelvis den socialdemokratiska ideologin ska ta vägen framöver är det Axess och INTE Aftonbladet eller DN. Så jag skiter i ert höger och vänster. Grattis Axess!

2 kommentarer:

Jenny Morelli sa...

Apropå kommentar på twitter från Aftonbladets Aagard: Internationell idédebatt intresserar mig mer än svensk antar jag. Föredrar Tony Judt framför Magnus Linton.

Anonym sa...

Håller helt med - Axess ger mer om socialdemokratisk idédebatt än Arena. Och jag har ännu inte röstat borgerligt någon gång.
/LellH