lördag 9 oktober 2010

"Genen" fd "Det inre slakteriet" fd "Slakteriet"

De dyker upp med jämna mellanrum. Bärande en viss gen som hängt med sedan urminnes tider. De trivs bra i det moderna samhället. I bland stannar de hemma och ser då till att förstöra sin avkomma psyke. Eller så utbildar de sig och beger sig ut i offentligheten

De var lägervakter i Gulag, de finns på amerikanska universitet och ekonomiavdelningar i Sverige, tidningsredaktioner i Norge, veterinärkliniker i London och advokatkontor i Peru. I politiska partier är de vanligt förekommande, särskilt i de som har makten, mer sällan i opposition. Som lärare får deras gärningar förödande konsekvenser.

De talar gärna illa om andra. Fast de smilar alltid upp sig framför människor som de diffust uppfattar som högre stående. När de kommer åt trycker de alltid ned den med lägre status. De ger order. De håller på. De är inte tillräckligt smarta för att förstå att de är puckade, men sanningen är att de är näst intill imbecilla. Och eftersom världen till största delen består av sådana människor som du dvs halvhyggliga typer som inte vill göra någon illa- får de ofta spelrum att härja fritt, sätta sig på alla eldar, sluka energi.

Men lugn, vi får hata dem. De är för puckade för att ta livet av sig och för vår själsliga frids skull bör vi hänga dem upp och ned i vårt inre slakteri. Mänskligheten blir ju inte direkt mindre till antal.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag har känt några. Hänger dem genast. Fast Mårran var inte en sådan. Tycker Isa

10 oktober 2010 00:05  
Blogger Jenny Morelli sa...

Ok, tog bort Morran i början/ ville egentligen ha fram att personerna sätter sig på eldar/ som sagt/ rödvin på x 2000. Kanske ska den heta det i stället. Eller "Genen".

10 oktober 2010 09:13  
Blogger Hanna sa...

i like this

14 oktober 2010 09:33  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida