söndag 27 december 2009

Limbo

Vi hade sett fram emot resan till Indien hela hösten. Köpt via resebyrån Doodle. Vaccinerat oss, fixat visum i tid, bokat hotell i Goa 3 nätter. Vi skulle komma fram på julafton. Kändes overkligt den 23: när vi fem i familjen tog bilen till Arlanda: välstädad lägenhet, fastnade inte i trafiken, glömde ingenting hemma, fick plats på långtidsparkeringen, bussen till terminalen kom genast, vi stod i kö i tid, en och en halv timme innan planet skulle gå.
"Flow" tyckte vi själva.
Men så tog det stopp.
Planet till Helsingfors var flera timmar försenat meddelade den mörkhåriga flickan oss och då missade vi anslutningsplanet.
"Här får ni 70 kronor var att fika för och här är numret till Finnair, nej de har ingen desk på Arlanda."
Så vi satte oss på fiket och försökte ringa Finnair. Jag gick runt och kollade med andra flygbolag, det gick ett SAS-plan och det fanns plats på det men vi hade ändå missat flighten vidare...Det fanns sista minuten resor till Tunisien dagen efter men det var ju inte vad vi ville.

Ett par timmar senare var vi på väg hem till Aspudden igen. Vi stannade vid Lindhagensplan och handlade, bråkade i affären om vad vi skulle äta till middag som ett gäng idioter. Folk stod runt och kollade. Till slut enade vi oss om lax och for hem.

På julafton: bokade bord på Story Hotel halv tre men det var fel i bokningssystemet så stället var stängt när vi kom dit. Vandrade planlöst runt på Östermalm. Stora istappar och snösjok föll från taken. Vi gick mitt i gatan, med vår tur kunde vi lätt bli dödade. Besökte Hedvig Eleonora Kyrka där vi tände ljus och skrev i en gästbok. Återvände till Story där vi blev mycket väl emottagna. De bjöd på champagne och serverade god mat: lite julmat och otroligt goda gambas med vitlök och smör. Barnen rätt glada ändå. Särskilt när de såg dessertbordet med alla gotter.

Nu: Vi vet ingenting. I morgon bitti ska vi kontakta resebyrån. Vi kan få åka på tisdag sade Finnair men då blir det en bökig och lång flight och vi vet inte när vi kan åka hem. En vecka är inte samma sak som två. Måste vara hemma senast den 10:e. Vi vet inte heller om vi får pengar tillbaka. Finnair vill inte ta ansvar.

Så vi är hemma och ändå inte hemma. Hemma är inte bäst. Hemma suger.

Bilden är från spelet Grim Fandango som utspelar sig i riket mellan döden och livet.

6 kommentarer:

Nattens bibliotek sa...

Men himmel vilket antiklimax! Stackars er! Och hur ni än gör blir det inte riktigt som det var tänkt. Känner med er!

Hanna sa...

MEH gusåSTÖRIGT. ARGH

Jane Morén sa...

Wow, för mig som utomstående läsare blir det så overkligt att det blir som upptakten till en story som är så bra skriven att jag läser vidare och väntar på fortsättningen..hur ska det gå nu? Bilden när ni går mitt i gatan för taken släpper isshok över er.....och sedan dricker champagne på.. just det Story hotel... det blev ett stycke text att minnas och leva sig in i.

Bodil Sjöström sa...

Fy fan vilken skit rentutsagt med såna här grejer (resan, inte champagnen). Vill gärna höra fortsättningen.
/Bodil

Jenny Morelli sa...

ok: 1. vi utgår kallt från att finnair kompenserar oss, det har resebyrån sagt, vi har mailat alla kvitton o grejer.
2. vi åker 8 dagar med apollo i januari, det enda som hjälper mot besvikelse är ett bad i arabiska havet resonerade jag

deeped sa...

Sicken grej. Finnair lär sköta sig nu...