På bilden: Gunnar Sahlin, Riksbibliotekarie och chef för Kungliga Biblioteket. Han höll ett långt anförande om sin egen institutions förträfflighet, läste högt från pappret och höll sig inte till ämnet, fy på honom, jag skämdes å alla församlades vägnar och mådde illa. Santiago de la Mora, från Google Books, Paul Aiken, från amerikanska författarförbundet och moderatorn Göran Hägg var dock en ytterst vältalig trojka.
Vem kommer tjäna pengarna på vårt intellektuella kapital i framtiden? Vem ska vara mest orolig- författaren eller förlagen? Hur förhåller sig pdf-filerna till text-filerna, kan man redigera i andras texter, kan man översätta via google translate. Seminariet väckte många frågor. Själv ska jag bums anmäla mina egna böcker till Googles partnership program, kasta mig i famnen på besten och se vad som händer.
Tänk, jag kanske blir rik!
Andra bloggar om Google Settlement, Google Books, Gunnar Sahlin, Göran Hägg, Santiago de la Mora, Paul Aiken
5 kommentarer:
Ah, det är ungefär som STIM pengar fast för text! Jenny man kan bli väldigt väldigt rik! Isa
ja, jag kan i alla fall inte bli mindre rik på min poesi...tror jag.Det skulle vara ifall jag fick betala för att folk skulle läsa mina böcker?
Vad ställde Lena Lofalk för frågor?
jag ska kolla mina anteckningar på jobbet- "är det inte en stor börda ni lägger på enskilda?"..jag får återkomma-
Tack! Jag tycker det är spännande att se om deras invändningar är vettiga eller om det handlar om rädsla inför en bransch i förändring.
Skicka en kommentar