tisdag 18 mars 2008

"Du skall inte koka en killing i dess moders mjölk"

Webbar och har mig och skriver och intervjuar folk för glatta livet och funderar över Vemdalen och hur man ska se ut i skidbacken i helgen. (80-tal känns rätt: rosa gult och vitt)
Fick debutanten Sara Mannheimers roman i brevlådan går. Älskade detta (kosher)råd som boken börjar med:

"Du skall inte koka en killing i dess moders mjölk"

Min man förekommer på ett gestaltat sätt i boken tror jag. Under namnet "Eve"....Och Magnus William Olsson är förstås "Sam". Och Ola...är inte det A...?

Men say no more nu Jenny Morelli. Det är ju trots allt en roman! En gestaltning!

Men inte viker han tidningarna, han "Eve"!

"Vem är sann", sa Sam.

4 kommentarer:

Blogger Morelli sa...

Ja nu får jag säkert skäll av "Eve" men eftersom jag skrattar så gott själv åt mitt lilla inlägg här ovan får det vara kvar. Och vilken bra förhandsreklam för Saras bok! "vem är sann sa sam ha ha ha" och jag ska inte recensera den....

18 mars 2008 22:02  
Blogger Space babe sa...

Spännande! Jag dreglar redan! Älskar romaner där man kan identifiera människor. Käkade middag i söndags hos ett par där frun sa att det är helt ointressant med romaner där folk skriver om sig själva. Jag insåg rätt omedelbart att jag inte höll med henne. Men så är jag ju rätt konventionell också.

19 mars 2008 08:47  
Anonymous Anonym sa...

Du som är Unni Drougge fan.. Tänkte bara uppmärksamma dig på en sak:
När Jan Guillou uttalade sig och sa att han inte trodde på någon misshandel fick han utstå massiv kritik. Vad visste han om det? Var han på plats så att säga? Och framför allt var ju detta uttalande löjligt med tanke på den psykiska misshandeln som enligt Unni själv var den allra värsta och lämnade efter sig de värsta skadorna.
18. mars skriver Unni på sin blogg angående Katerina Janouchs misshandel av sin man: ”I fallet Katerina kan jag bara säga att de eventuella skador hon tillfogade sin man inte går att jämföra med skadorna jag fick av N:s upprepade övergrepp (som f ö är dokumenterade i olika rättsintyg och journaler).”
Och nu frågar jag: vad vet hon om det? Var hon på plats så att säga? Framför är detta uttalande löjligt med tanke på den psykiska misshandeln.
Unni gör alltså en regelrätt Jan Guillou. Hon uttalar sig om saker som hon rimligtvis inte har en aning om eftersom hon inte kan veta vad som händer hemma hos folk när hon inte har varit där och inte har kunnat lyssna på vad som sades.
Men ingen kritiserar Unni för detta. Är detta för att Unni är en kvinna – månne?

21 mars 2008 07:35  
Blogger Morelli sa...

?? (är det en pr-människa i farten här ovan eller?)

23 mars 2008 19:38  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida