söndag 26 september 2010

Bokmässan 2010

Bokmässan för tredje året i rad. Sprang runt och gav bort första numret av Fotografisk Tidskrift och var uppe på scen med Anders Birgersson, AD och pratade om nya grafiska profilen och min vision. Minglade på Park två kvällar i rad. Det är som att jag blir elektriferad av att möta så många bekanta. Var på Bonniers mingel, Natur och Kulturs mingel och Tidningen Vi:s mingel.

Jag erkänner: jag var en av de objudna som crashade in på Bonniers mingel. Men jag var inte ensam. Det gjorde så många att arrangörerna började jaga Bonnieranställda för att uppmana dem att lämna lokalen så att alla objudna gäster som stod i kö skulle kunna komma in.
De stackars Bonnieranställda hukade sig och fick gömma sig långt bak i lokalen så att de skulle slippa bli utslängda. När jag fick ta del av denna information greps jag av väldigt dåligt samvete och drog. Lovar härmed att jag aldrig ska crasha Bonniermingel igen...

Hamnade sent på natten i svit nummer 18 där det kindpussades 2 gånger i luften och där bland andra det partajiga Axessgänget och Peter Englund minglade och åt chips. Rummet tillhörde Akademipoeten Katarina Frostensons man Jean Claude Arnault som vi 6o-talistbrudar började kalla Klådan redan 1983.
Snackade sedan med mina utländska poetkompisar, bland andra Anisur Rahman och charmiga Ghayath Almadhoun, gick på trevlig middag med killpoeterna Petter Lindgren, Kennet Klemets, Per Planhammar och Robert Ulvede och pratade gamla minnen, bland annat om saker som hände på baren Rogers bakom Operan i början av 90-talet... fick ta del av en väldigt bra story om en överdimensionerad hemmagjord wunderbaum som hamnade på porrklubb.

Lovebombade bland andra Lena Andersson och Mian Lodalen, tog del av Björn Linells intensiva längtan efter whisky på lördagseftermiddagen, snackade om Täby med Per Svensson, UR:s framtid med Erik Fichtelius, träffade massor av trevliga fotografer och hälsade snabbt på Jens Liljestrand som fortfarande envisas med att inte känna igen mig.
Nu måste jag städa och förbereda lingonkolapaj, ajöss.


4 kommentarer:

Blogger Space babe sa...

Eh, vänta nu, varför har du "samma" inlägg två ggr?

30 september 2010 18:55  
Blogger Jenny Morelli sa...

jag tog bort förtalet (ja, eller det enda intressanta) i första inlägget men råkade dubbelpublicera posten

30 september 2010 21:04  
Blogger Ana sa...

När var vi där då Jenny? Då när du sa till Bob Hansson "nu har jag gråtit två gånger i kväll" och han sa "bara två!? Jag har gråtit fem gånger", och det var sant...

20 september 2011 16:24  
Blogger Jenny Morelli sa...

förrförra året 2009- vi drack gin och blev glada och...gråtmilda framåt gryningen

20 september 2011 16:32  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida