fredag 18 juli 2008

2 minuter i Dubrovnik

Sagolikt vacker stad. Roligt att titta pa turister fran all varldens horn. Ryskorna! Jag sager bara ryskorna! De hoga plattaskorna! De perfekta kropparna. De kritvita langa blonderade haren. Ah, jag vill skriva den stora berattelsen om blondiner och "blondiner". Det handlar om ekonomi forstas. Vilken blondin fran vilket land haller vilken alfahanne i hand? Nu aker vi till Podobuce. Pa slingrande vagar. Ajoss.

3 kommentarer:

Anonym sa...

De ryska blondinerna - så intressant.

Jag anser nu att du lovat berätta den historien och jag kommer att hålla utkik efter den.

Jenny Morelli sa...

Skillnaden mellan en ryska och låt oss ta en svensk medelklass blondin- är skorna. Ju bekvämare skor desto högre chans att flickan är av akademikerfamilj. Man skulle kunna tänka sig ett svar på en hypotetisk frågan: varför är de flesta svenska kvinnorna så fult klädda? Jo, för att vi har råd! Vi har råd att vara fula! Det har inte de unga wanna-be ryskorna. Men vill de knipa sig en en rik man med klass? Satsa mindre på solbränna, klackar och fejktuttar. Mer på Dostojevskij. Med de där porrskorna hamnar ni inte så högt som ni skulle vilja.. Fast i o f sig: de där oligarkerna...de har ju humrar och grejer....
Andra nationaliteter: De amerikanska blondinerna är av 2 sorter
Grupp 1: de vulgära och de riktigt rika och grupp 2 de hilary clinton-blonda, de är alltid diskreta blondiner. Washingtonblondiner kallar jag dem. Real Estate blondiner kanske.

Vad gäller oss svenska blondiner:
akademikerblondiner
såpablondinerna
top notch-blondinerna
mediablondinerna

jag får bygga ut det här vidare så småningom märker jag. Det behöver ritas scheman och dras pilar och jobbas i excel.
Men bilden jag fick i Dubrovnik är denna: Dessa ryskor VILL IN och att deras hår och kroppar är DERAS ENDA BILJETT. Och vem kan fördöma deras strävan? Men visst: det är alltid sorgligt att skåda FÖR STOR åldersskillnad mellan par där den ena parten ser porrig ut. Den skillnaden kan nog öka här hemma också om jag spår konjunkturen rätt.. Jag får ta och ringa SCB

Anonym sa...

Förmodligen finns det fler "typer" av blondiner än vad de andra hårfärgerna har.

"vem kan fördöma deras strävan? " - jag känner likadant alla har vi och måste ha strategier att navigera oss fram i denna världen. När jag tänker på min egen fostran så tror jag att även den till viss del bestod i att bli på ett sätt så jag kunde locka rätt partner.