onsdag 30 april 2008

Huset är jag

Klockan är sju-kuckeliku. Har läst DN och några bloggar. De andra i familjen sover. Jag ska cykla hemifrån snart. I det gråa. I kväll kommer svärmor. O och jag ska till brasan i Vinterviken. Jag drömde om mitt barndomshus, mexitegelvillan. Det är som att huset utgör ramen för hela mitt tänkande. Huset är sålt men varje tanke jag tänker utgår från det huset. Som att huset är jag. Jag läste Carina Rydbergs dagboksanteckningar i DN. De var fina. Jag läste Gudmundson om Kuba på nätet. Det var bra. Jag läste Thente om knarkarna i parken. Det var roligt. Jag läste Bengt Ohlsson om att fika och skvallra. Det lyfte ej. Själv hinner jag knappt med att skriva längre saker. Tur att andra har tid.

3 kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Nej Benkes krönika var inte bra idag. Annars älskar jag dem... Isapisa Trevlig valborg!

30 april 2008 08:35  
Blogger gudmundson sa...

Tack! Jag garvade också med Thente. Ibland kan hans cynism bli för svartsynt, men han har så mycket blod i sitt språk att jag oftast köper det.

Ska passa på att säga att jag blir överraskad varje gång jag läser Vi nuförtiden. Ni gör ett bra jobb, som min saknade morfar, gammal konsumföreståndare och facklig agitator, skulle tycka hedrade ursprunget.

30 april 2008 13:16  
Blogger Morelli sa...

tack gudmundson! förresten var jag på Kuba för ett par år sedan och reflekterade över samma misär som du skriver om i ditt inlägg- har haft svårt att digga che-guevara t-shirtar efter den resan...begreppet "personkult" fick en helt ny innebörd

30 april 2008 16:09  

Skicka en kommentar

Prenumerera på Kommentarer till inlägget [Atom]

<< Startsida